Differences between revisions 1 and 18 (spanning 17 versions)
Revision 1 as of 2011-05-31 11:26:40
Size: 761
Comment: Start på pressemelding.
Revision 18 as of 2011-06-01 08:13:48
Size: 3186
Comment: Sendt.
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 1: Line 1:
Pressemelding som sendes til pressemelding (at) nuug.no. Pressemelding sendt til pressemelding (at) nuug.no 2011-06-01 10:10.
Line 3: Line 3:
= FiksGataMi: 1300 problemer fikset i det offentlige rom = = FiksGataMi: 1250 problemer fikset tre måneder =
Line 5: Line 5:
!FiksGataMi-prosjektet er veldig glad for å kunne rapportere at de første 3 månedene etter at prosjektet ble annonsert 7. mars har vært en stor suksess, og 1300 problemer av 6000 rapportert er registrert fikset så langt. '''!FiksGataMi har siden lanseringeren i mars 2011 vært en landsomfattende dugnad hvor 3700 innbyggere har bidratt med over 6000 innrapporteringer som er sendt til det offentlige i 273 av landets kommuner. Veisaker er det som engasjerer innbyggerne mest når de skal rapportere om problemer i sitt lokalmiljø. Statistikken viser at to av tre saker handler om et veinett i forfall.'''
Line 7: Line 7:
 * Mer enn 20 kommuner har omfavnet tjenesten
 * 3600 personer har fått hjelp til å nå det offentlige, 77% hadde aldri rapportert noe til det offentlig tidligere
 * Innbyggerne i X kommuner kan være spesielt fornøyde. Der er alle problemrapporter blitt fikset før det er gått fire uker.
!FiksGataMi dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde. Hvem som helst kan melde om problemer uten å tenke på hvem i det offentlige som skal ha beskjed.

  «Vi ble fullstendig overveldet over responsen ved lansering, og er veldig glade for å se at så mange innbyggere har funnet !FiksGataMi nyttig», sier Petter Reinholdtsen som er leder i foreningen NUUG og initiativtaker til tjenesten.

Innbyggerne i kommunene Elverum, Farsund, Gausdal, Gjerdrum, Grue, Høylandet, Kongsvinger, Lavangen, Lillesand, Lom, Lyngdal, Lyngen, Marnardal, Oppdal, Risør, Roan, Røyrvik, Sogndal, Strand, Sør-Varanger, Tysfjord, Ørskog og Åmot kan være spesielt fornøyde. Der er absolutt alle !FiksGataMi-problemrapporter eldre enn fire uker blitt fikset. Innbyggerne i Asker, Balsfjord, Bamble, Berg, Giske, Halden, Holmestrand, Larvik, Lørenskog, Narvik, Re, Spydeberg og Tysvær har også grunn til å være fornøyde. Der er mer enn halvparten av alle problemrapporter eldre enn fire uker blitt fikset.

!FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet etter at innbyggeren har markert på kart hvor problemet befinner seg. Takket være forvaltningsloven vil meldingen ende opp hos riktig instans. Tjenesten bruker kartdata fra det dugnadsbaserte kartprosjektet !OpenStreetmap, som har god dekning i tettbygde strøk, og noe mer sparsom dekning i mer grisgrendte områder.

!FiksGataMi er opprettet etter initiativ fra foreningen NUUG, og er utviklet med støtte fra Friprogsenteret og Departementenes Servicesenter basert på fri programvare hentet fra britenes mySociety. Tjenesten er satt opp og drives av frivillige i foreningen NUUG. NUUG er en ikke-kommersiell forening for profesjonelle databrukere, programvareutviklere og driftspersonell. Foreningen har fokus på åpne standarder, fri programvare og UNIX-liknende operativsystem.

Presentasjon av !FiksGataMi-teknologien sendes på Frikanalen (tilgjengelig via Riks-TV) torsdag 2011-06-02 kl. 15:00.
Line 12: Line 20:

Petter

Christer
Petter Reinholdtsen, leder av NUUG og Christer Gundersen, ansvarlig for offentlig sektor i Friprogsenteret (+47 934 11 360). Begge kan kontaktes via fiksgatami (at) rt.nuug.no.
Line 18: Line 23:
Line 20: Line 24:
 * Foreningen NUUG, http://www.nuug.no/
 * !OpenStreetmap-prosjektet, http://www.openstreetmap.no/
 * Friprogsenteret, http://www.friprog.no/
 * Departementenes Servicesenter, http://www.dss.dep.no/
 * mySociety, http://www.mysociety.org/
 * Frikanalen, http://www.frikanalen.no/

Pressemelding sendt til pressemelding (at) nuug.no 2011-06-01 10:10.

FiksGataMi: 1250 problemer fikset på tre måneder

FiksGataMi har siden lanseringeren i mars 2011 vært en landsomfattende dugnad hvor 3700 innbyggere har bidratt med over 6000 innrapporteringer som er sendt til det offentlige i 273 av landets kommuner. Veisaker er det som engasjerer innbyggerne mest når de skal rapportere om problemer i sitt lokalmiljø. Statistikken viser at to av tre saker handler om et veinett i forfall.

FiksGataMi dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde. Hvem som helst kan melde om problemer uten å tenke på hvem i det offentlige som skal ha beskjed.

  • «Vi ble fullstendig overveldet over responsen ved lansering, og er veldig glade for å se at så mange innbyggere har funnet FiksGataMi nyttig», sier Petter Reinholdtsen som er leder i foreningen NUUG og initiativtaker til tjenesten.

Innbyggerne i kommunene Elverum, Farsund, Gausdal, Gjerdrum, Grue, Høylandet, Kongsvinger, Lavangen, Lillesand, Lom, Lyngdal, Lyngen, Marnardal, Oppdal, Risør, Roan, Røyrvik, Sogndal, Strand, Sør-Varanger, Tysfjord, Ørskog og Åmot kan være spesielt fornøyde. Der er absolutt alle FiksGataMi-problemrapporter eldre enn fire uker blitt fikset. Innbyggerne i Asker, Balsfjord, Bamble, Berg, Giske, Halden, Holmestrand, Larvik, Lørenskog, Narvik, Re, Spydeberg og Tysvær har også grunn til å være fornøyde. Der er mer enn halvparten av alle problemrapporter eldre enn fire uker blitt fikset.

FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet etter at innbyggeren har markert på kart hvor problemet befinner seg. Takket være forvaltningsloven vil meldingen ende opp hos riktig instans. Tjenesten bruker kartdata fra det dugnadsbaserte kartprosjektet OpenStreetmap, som har god dekning i tettbygde strøk, og noe mer sparsom dekning i mer grisgrendte områder.

FiksGataMi er opprettet etter initiativ fra foreningen NUUG, og er utviklet med støtte fra Friprogsenteret og Departementenes Servicesenter basert på fri programvare hentet fra britenes mySociety. Tjenesten er satt opp og drives av frivillige i foreningen NUUG. NUUG er en ikke-kommersiell forening for profesjonelle databrukere, programvareutviklere og driftspersonell. Foreningen har fokus på åpne standarder, fri programvare og UNIX-liknende operativsystem.

Presentasjon av FiksGataMi-teknologien sendes på Frikanalen (tilgjengelig via Riks-TV) torsdag 2011-06-02 kl. 15:00.

Kontaktpersoner

Petter Reinholdtsen, leder av NUUG og Christer Gundersen, ansvarlig for offentlig sektor i Friprogsenteret (+47 934 11 360). Begge kan kontaktes via fiksgatami (at) rt.nuug.no.

Referanser

pressemelding/201106-fiksgatami-status (last edited 2015-11-29 21:27:04 by localhost)