Differences between revisions 3 and 4
Revision 3 as of 2011-02-28 21:09:50
Size: 3129
Editor: Jarle
Comment:
Revision 4 as of 2011-02-28 21:29:29
Size: 3138
Comment: Unngå uønskede lenker og juster språket.
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 11: Line 11:
Tjenesten er bygget ved hjelp av GeoDjango av mySociety. Den norske tjenesten er bygget av mySociety på oppdrag fra NUUG og utviklingen er finansert av Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, Departementenes Servicesenter og NUUG. Tjenesten er bygget ved hjelp av !GeoDjango av mySociety. Den norske tjenesten er bygget av mySociety på oppdrag fra NUUG og utviklingen er finansert av Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, Departementenes Servicesenter og NUUG.
Line 13: Line 13:
Kommune- og fylkesgrensene i databasen er hentet fra OpenStreetmap.org. Da det offentlige nekter å dele ut nøyaktig georeferert grenseinformasjon for kommuner og fylker, er grensene litt unøyaktige, men OSM-grensene er basert på N5000-kartet fra Statens kartverk som skal ha unøyaktighet på maks 2 km. Prosjektet Fri Geo Norge har klagesak gående mot det offentlige på bakgrunn av avslag om tilgang på kommunegrensedata. Via det prosjektet kan en se den absurde historien om hvordan det offentlige Norge nekter borgerne innsyn uten bruksbegresning i hvor kommunegrensen går. Kommune- og fylkesgrensene i databasen er hentet fra !!!!OpenStreetmap.org. Da det offentlige nekter å dele ut nøyaktig georeferert grenseinformasjon for kommuner og fylker, er grensene litt unøyaktige, men OSM-grensene er basert på N5000-kartet fra Statens kartverk som skal ha unøyaktighet på maks 2 km. Prosjektet Fri Geo Norge har klagesak gående mot det offentlige på bakgrunn av avslag om tilgang på kommunegrensedata. Via det prosjektet kan en se den absurde historien om hvordan det offentlige Norge nekter borgerne innsyn uten bruksbegresning i hvor kommunegrensen går.
Line 15: Line 15:
Tjenesten har begrenset kapasitet, så alle oppfordres til å kun bruke den til lav-volum-forespørsler. Bruk av tjenesten på mapit.nuug.no er gratis, og fritt tilgjengelig for ikke-kommersiell bruk. Bruk av OpenStreetmap.org-data krediteres i henhold til deres lisens, og det er fint om NUUG også blir kreditert. De som ønsker å bruke tjenesten mye eller til kommersiell bruk bes sette opp sin egen kopi av tjenesten hos seg. Kildekode og datakilder er tilgjengelig via GIT og OpenStreetmap.org for alle som vil lage sin egen utgave. Ta kontakt med NUUG hvis en ønsker hjelp til dette. Tjenesten har begrenset kapasitet, så alle oppfordres til å kun bruke den til lav-volum-forespørsler. Bruk av tjenesten på mapit.nuug.no er gratis, og fritt tilgjengelig for ikke-kommersiell bruk. Bruk av !OpenStreetmap.org-data krediteres i henhold til deres lisens, og det er fint om NUUG også blir kreditert. De som ønsker å bruke tjenesten mye eller til kommersiell bruk bes sette opp sin egen kopi av tjenesten hos seg. Kildekode og datakilder er tilgjengelig via GIT og !OpenStreetmap.org for alle som vil lage sin egen utgave. Ta kontakt med NUUG hvis det ønskes hjelp til dette.
Line 39: Line 39:
OpenStreetmap.org !OpenStreetmap.org

Pressemelding fra NUUG 2011-02-XX sendes pressemelding@nuug

Kommunegrenser uten bruksbegresninger fra NUUG for dere alle

NUUG lanserer nå en API-tjeneste for deg som trenger å finne kommunegrensene i Norge. Tjenesten heter Mapit, og er basert på en britisk tjeneste laget av mySociety. Den er en database over fylker og kommuner med tilhørende fylkes- og kommunenummer og georeferert kartinformasjon.

Tjenesten lar en få automatisk svar på spørsmål som "I hvilken kommune og fylke befinner dette geografiske punktet seg?" og er en byggestein i NUUGs arbeid med kartbasert nett-tjenester.

Dokumentasjonen for tjenesten er tilgjengelig fra http://mapit.nuug.no/ .

Tjenesten er bygget ved hjelp av GeoDjango av mySociety. Den norske tjenesten er bygget av mySociety på oppdrag fra NUUG og utviklingen er finansert av Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, Departementenes Servicesenter og NUUG.

Kommune- og fylkesgrensene i databasen er hentet fra !!!OpenStreetmap.org. Da det offentlige nekter å dele ut nøyaktig georeferert grenseinformasjon for kommuner og fylker, er grensene litt unøyaktige, men OSM-grensene er basert på N5000-kartet fra Statens kartverk som skal ha unøyaktighet på maks 2 km. Prosjektet Fri Geo Norge har klagesak gående mot det offentlige på bakgrunn av avslag om tilgang på kommunegrensedata. Via det prosjektet kan en se den absurde historien om hvordan det offentlige Norge nekter borgerne innsyn uten bruksbegresning i hvor kommunegrensen går.

Tjenesten har begrenset kapasitet, så alle oppfordres til å kun bruke den til lav-volum-forespørsler. Bruk av tjenesten på mapit.nuug.no er gratis, og fritt tilgjengelig for ikke-kommersiell bruk. Bruk av OpenStreetmap.org-data krediteres i henhold til deres lisens, og det er fint om NUUG også blir kreditert. De som ønsker å bruke tjenesten mye eller til kommersiell bruk bes sette opp sin egen kopi av tjenesten hos seg. Kildekode og datakilder er tilgjengelig via GIT og OpenStreetmap.org for alle som vil lage sin egen utgave. Ta kontakt med NUUG hvis det ønskes hjelp til dette.

Norwegian Unix User Group (NUUG) er en ikke-kommersiell forening for profesjonelle databrukere, programvareutviklere og driftspersonell. Foreningen har fokus på åpne standardar, fri programvare og UNIX-liknende operativsystemer, og ble stiftet 1984-06-07.

Kontaktpersoner

Petter Reinholdtsen BRE-post: <pere (at) hungry.com> BRLeder i NUUG og koordinator av Mapit-tjenesten

Cato Auestad BRE-post: <bleakgadfly (at) fsfe.org> BRTelefon: +47 91182790

Hvem flere?

Referanser

Foreningen NUUG BRhttp://www.nuug.no/

Prosjektet Fri Geo Norge BRhttp://www.frigeonorge.net/

OpenStreetmap.org BRhttp://www.openstreetmap.no/

mySociety, stiftelsen bak mapit.mysociety.org BRhttp://www.mysociety.org/

Kildekoden til Mapit-tjenesten BRgit clone https://github.com/mysociety/mapit.git

Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare BRhttp://www.friprog.no/

Departementenes Servicesenter BRhttp://www.dss.dep.no/

pressemelding/201103-mapit (last edited 2015-11-29 21:27:04 by localhost)