Differences between revisions 1 and 8 (spanning 7 versions)
Revision 1 as of 2011-03-06 17:25:17
Size: 3160
Comment: Pressemelding som skal sendes ut i morgen.
Revision 8 as of 2015-11-29 21:27:03
Size: 3553
Editor: localhost
Comment: converted to 1.6 markup
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 5: Line 5:
NUUG lanserer i dag !FiksGataMi som en landsdekkende tjeneste for å melde feil og problemer til lokale myndigheter. '''NUUG lanserer i dag !FiksGataMi som en landsdekkende tjeneste for å melde feil og problemer til lokale myndigheter.'''
Line 7: Line 7:
!FiksGataMi er et nettsted som lar innbyggerne rapportere problemer i sitt lokalmiljø. Tjenesten dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde.Ved å besøke www.fiksgatami.no kan hvem som helst melde problemer uten å tenke på hvilken offentlig etat som skal ha beskjed. !FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet. !FiksGataMi er et nettsted som lar innbyggerne rapportere problemer i sitt lokalmiljø. Tjenesten dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde. Ved å besøke www.fiksgatami.no kan hvem som helst melde problemer uten å tenke på hvilken offentlig etat som skal ha beskjed. !FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet.
Line 9: Line 9:
  — Innbyggere skal kunne melde problemer i sitt nærområde, uten å tenke på hvilken offentlig virksomhet som er ansvarlig, sier Petter Reinholdtsen, prosjektleder for !FiksGataMi og leder i Norwegian Unix User Group (NUUG). Prosjektet er basert på fri programvare og teknologien er utviklet i samarbeid med det engelske prosjektet FixMyStreet fortsetter Reinholdtsen.  . — Innbyggere skal kunne melde problemer i sitt nærområde, uten å tenke på hvilken offentlig virksomhet som er ansvarlig, sier Petter Reinholdtsen, prosjektleder for !FiksGataMi og leder i Norwegian Unix User Group (NUUG). Prosjektet er basert på fri programvare og teknologien er utviklet i samarbeid med det engelske prosjektet !FixMyStreet fortsetter Reinholdtsen.
!FiksGataMi benytter det dugnadsbaserte kartet !OpenStreetMap som i enkelte områder kan være av varierende kvalitet, men i de store byene og tettstedene er det fullt på høyde med blant annet Google Maps og Statens kartverk. Innbyggere kan også bidra til å forbedre kartgrunnlaget ved å besøke !OpenStreetMap.org. Dagens lansering ble mulig da NUUG sist uke lanserte tjenesten mapit.nuug.no som gir maskinell tilgang til informasjon om geografisk plassering for blant annet kommune og fylkesgrenser.
Line 11: Line 12:
FiksGataMi benytter det dugnadsbaserte kartet !OpenStreetMap som i enkelte områder kan være av varierende kvalitet, men i de store byene og tettstedene er det fullt på høyde med blant annet Google Maps og Statens kartverk. Innbyggere kan også bidra til å forbedre kartgrunnlaget ved å besøke !OpenStreetMap.org. Dagens lansering ble mulig da NUUG sist uke lanserte tjenesten mapit.nuug.no som gir maskinell tilgang til informasjon om geografisk plassering for blant annet kommune og fylkesgrenser.

  — !FiksGataMi er en tjeneste som dekker alle norske kommuner, noe som skiller den fra lignende tjenester som er lansert tidligere, sier fungerende direktør i Friprogsenteret Christer Gundersen.

  — Noen kommuner har gjort lignende prosjekter tidligere men da begrenset til det området deres kommune dekker. !FiksGataMi gjør det også mulig for brukerne selv å melde fra når problemer er løst. Dette er helt nytt og er på mange måter som å flytte litt av saksbehandlingen ut til innbyggerne, poengterer Gundersen.
 . — !FiksGataMi er en tjeneste som dekker alle norske kommuner, noe som skiller den fra lignende tjenester som er lansert tidligere, sier fungerende direktør i Friprogsenteret Christer Gundersen. Noen kommuner har gjort lignende prosjekter tidligere men da begrenset til det området deres kommune dekker. !FiksGataMi gjør det også mulig for brukerne selv å melde fra når problemer er løst. Dette er helt nytt og er på mange måter som å flytte litt av saksbehandlingen ut til innbyggerne, poengterer Gundersen.
 . — NUUG's Fiksgatami.no er et godt eksempel på hva som gjør fri programvare gjort riktig, så uslåelig bra. Tjenesten ble utviklet utrolig raskt. Det tok bare en måned å skape hva som i effekt er en fullt utviklet uoffisiell nasjonal eborger-tjeneste, på nivå med de beste i klassen, sier Tom Steinberg, direktør av mySociety.
Line 18: Line 15:
Organisasjonen mySociety i England har utviklet nettstedet !FixMyStreet siden 2007. Teknologien bak FiksGataMi utvikles idag som et samarbeid mellom NUUG i Norge og mySociety i England. Med dette blir !FiksGataMi et europeisk prosjekt. !FixMyStreet i England mottar og sender videre rundt 2000 meldinger pr. uke.  Organisasjonen mySociety i England har utviklet nettstedet !FixMyStreet siden 2007. Teknologien bak !FiksGataMi utvikles idag som et samarbeid mellom NUUG i Norge og mySociety i England. Med dette blir !FiksGataMi et europeisk prosjekt. !FixMyStreet i England mottar og sender videre rundt 2000 meldinger pr. uke.
Line 23: Line 20:

Petter Reinholdsen, leder av NUUG, pere@hungry.com
Christer Gundersen, fungerende direktør i Friprogsenteret, christer@friprog.no, 934 11 360
Petter Reinholdtsen, leder av NUUG, pere@hungry.com <<BR>>Christer Gundersen, fungerende direktør i Friprogsenteret, christer@friprog.no , 934 11 360
Line 28: Line 23:
Line 30: Line 24:
http://www.fiksgatami.no/, FiksGataMi-tjenesten
http://www.openstreetmap.no/, OpenStreetmap-prosjektet
http://mapit.nuug.no/, Mapit-tjenesten
http://www.friprog.no/, Friprogsenteret
http://www.dss.dep.no/, Departementenes Servicesenter
http://www.mysociety.org/, organisasjonen mySociety
http://www.fixmystreet.com/, FixMyStreet-tjenesten
<<BR>>http://www.fiksgatami.no/, !FiksGataMi-tjenesten
<<BR>>http://www.openstreetmap.no/, !OpenStreetmap-prosjektet
<<BR>>http://mapit.nuug.no/, Mapit-tjenesten
<<BR>>http://www.friprog.no/, Friprogsenteret
<<BR>>http://www.dss.dep.no/, Departementenes Servicesenter
<<BR>>http://www.mysociety.org/, organisasjonen mySociety
<<BR>>http://www.fixmystreet.com/, !FixMyStreet-tjenesten

Sendes til pressemelding@nuug.no (IKT-pressen) mandag 2011-03-07 ca 09:00

Subject: Pressemelding: NUUG lanserer FiksGatami

NUUG lanserer i dag FiksGataMi som en landsdekkende tjeneste for å melde feil og problemer til lokale myndigheter.

FiksGataMi er et nettsted som lar innbyggerne rapportere problemer i sitt lokalmiljø. Tjenesten dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde. Ved å besøke www.fiksgatami.no kan hvem som helst melde problemer uten å tenke på hvilken offentlig etat som skal ha beskjed. FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet.

  • — Innbyggere skal kunne melde problemer i sitt nærområde, uten å tenke på hvilken offentlig virksomhet som er ansvarlig, sier Petter Reinholdtsen, prosjektleder for FiksGataMi og leder i Norwegian Unix User Group (NUUG). Prosjektet er basert på fri programvare og teknologien er utviklet i samarbeid med det engelske prosjektet FixMyStreet fortsetter Reinholdtsen.

FiksGataMi benytter det dugnadsbaserte kartet OpenStreetMap som i enkelte områder kan være av varierende kvalitet, men i de store byene og tettstedene er det fullt på høyde med blant annet Google Maps og Statens kartverk. Innbyggere kan også bidra til å forbedre kartgrunnlaget ved å besøke OpenStreetMap.org. Dagens lansering ble mulig da NUUG sist uke lanserte tjenesten mapit.nuug.no som gir maskinell tilgang til informasjon om geografisk plassering for blant annet kommune og fylkesgrenser.

  • — FiksGataMi er en tjeneste som dekker alle norske kommuner, noe som skiller den fra lignende tjenester som er lansert tidligere, sier fungerende direktør i Friprogsenteret Christer Gundersen. Noen kommuner har gjort lignende prosjekter tidligere men da begrenset til det området deres kommune dekker. FiksGataMi gjør det også mulig for brukerne selv å melde fra når problemer er løst. Dette er helt nytt og er på mange måter som å flytte litt av saksbehandlingen ut til innbyggerne, poengterer Gundersen.

  • — NUUG's Fiksgatami.no er et godt eksempel på hva som gjør fri programvare gjort riktig, så uslåelig bra. Tjenesten ble utviklet utrolig raskt. Det tok bare en måned å skape hva som i effekt er en fullt utviklet uoffisiell nasjonal eborger-tjeneste, på nivå med de beste i klassen, sier Tom Steinberg, direktør av mySociety.

Et internasjonalt samarbeidsprosjekt

Organisasjonen mySociety i England har utviklet nettstedet FixMyStreet siden 2007. Teknologien bak FiksGataMi utvikles idag som et samarbeid mellom NUUG i Norge og mySociety i England. Med dette blir FiksGataMi et europeisk prosjekt. FixMyStreet i England mottar og sender videre rundt 2000 meldinger pr. uke.

Tjenesten er utviklet med støtte fra Friprogsenteret og Departementenes Servicesenter.

Kontaktpersoner

Petter Reinholdtsen, leder av NUUG, pere@hungry.com
Christer Gundersen, fungerende direktør i Friprogsenteret, christer@friprog.no , 934 11 360

Referanser

http://www.nuug.no/, foreningen NUUG
http://www.fiksgatami.no/, FiksGataMi-tjenesten
http://www.openstreetmap.no/, OpenStreetmap-prosjektet
http://mapit.nuug.no/, Mapit-tjenesten
http://www.friprog.no/, Friprogsenteret
http://www.dss.dep.no/, Departementenes Servicesenter
http://www.mysociety.org/, organisasjonen mySociety
http://www.fixmystreet.com/, FixMyStreet-tjenesten

pressemelding/201103-fiksgatami-ikt (last edited 2015-11-29 21:27:03 by localhost)