Sendes til pressemelding@nuug og annonsering@nuug.

Pressemelding fra Norwegian Unix User Group 2008-11-XX

NUUG melder seg inn i dokument-allianse for framtiden

Open Document Format (ODF) er et fritt og åpnet format for elektroniske tekstbehandlingsfiler, regneark og presentasjoner, som utvikles av organisasjonen OASIS. Versjon 1.0 av formatet ble ISO-standardisert i 2006 og nylig godkjent som svensk standard. Versjon 1.2 er under utarbeidelse, med en rekke utvidelser og forbedringer. Formatet brukes av flere programvarepakker som OpenOffice.org, Google Office, KOffice, og Abiword, og er også tilgjengelig i Microsoft Office (idag via ekstra filter, Microsoft har annonsert innebygget støtte i neste versjon som kommer våren 2009). Den norske regjeringen har vedtatt at formatet fra 1. januar 2009 skal brukes i statlig sektor ved publisering av elektroniske dokumenter det skal være mulig å endre. I tillegg har f.eks. NATO vedtatt at ODF skal brukes ved utveksling av dokumenter mellom dokumentsystemer på tvers av landegrensen.

I mars 2006 ble ODF-alliansen lansert for å fremme bruken av ODF slik at det offentlige kan ha bedre kontroll med og direkte styring over sine egne arkiver. ODF er en fri og åpen standard, der den fullstendige formatspesifikasjonen er tilgjengelig uten bruksbegrensinger slik at alle markedsaktører kan delta på like vilkår.

Styret i NUUG har i år vedtatt å melde foreningen inn i ODF-alliansen, etter oppfordring fra NUUGs undergruppe for standardarbeide. NUUG slår dermed følge med de andre norske medlemmene i ODF-alliansen: eZ systems AS, Linpro AS, Opera Software ASA og Tankeboks. ODF-alliansen har ca. 575 medlemmer på verdensbasis.

NUUG oppmuntrer alle sine medlemmer til å delta i ODF-alliansen. Dette er en allianse for alle som ser verdien av å kunne ta vare på sine dokumenter i lang tid framover.

Kontaktpersoner

Leder i NUUG Petter Reinholdtsen BREpost: pere (at) hungry.com

NN, Deg? BREpost: BRMobil:

Referanser

Referanser til oss som skriver pressemeldingen