Pressemelding fra NUUG: Prisen for fri programvare i Norge deles ut 22. oktober kl 17

Har du lyst til å møte eliten innen fri programvare og åpne standarder i Norge, samlet på ett brett? Vil du vite hvem som har fortjent årets pris for sin innsats for fri programvare og åpne standarder i Norge? Da er prisutdelingen 22. oktober noe for deg.

For sjuende gang inviterer NUUG og Høyskolen i Oslo til høytidelig utdelingsseremoni for

Prisen for fremme av fri programvare i Norge

Årets utdeler er tegneserieskaper Mads Eriksen, kjent blant annet for tegneserien "M", med hyppige referanser til Linux og annen fri programvare.

Til årets pris var det totalt 21 nominerte, enkeltpersoner, foreninger og bedrifter som alle har utmerket seg i arbeidet for utbredelse av fri programvare og åpne standarder i Norge.

Prisen består av diplom og et beløp på 35 000 kroner.

Programmet for utdelingsseremomien er

17:00--17:30 Dørene åpnes

Frem til selve seremonien tilbys de fremmøtte enkel bevertning

17:30--18:30 Utdelingsseremoni

Seremonidelen av arrangementet åpnes av Trine B. Haugen, Prorektor for FoU ved Høyskolen i Oslo

Etter åpningen ønskes de fremmøtte velkommen av NUUGs leder Petter Reinholdtsen

Tildeling av prisen har i mange tilfeller betydelig innvirkning på prisvinneren etterpå. Trond Heier representerer Linpro as, som vant prisen i 2007, og gir oss et tilbakeblikk på året som har gått med vekt på effekten av å vinne prisen.

Fri programvare og åpne standarder spiller en svært betydelig rolle innen offentlig forvaltning. Jens Nørve fra Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) vi i sitt innlegg belyse hvordan direktoratet arbeider med fri programvare og åpne standarder for bruk i offentlig sektor.

Blant de 21 nominerte til årets pris var det en rekke sterke kandidater, og valget av årets vinner ble dermed ingen lett oppgave. Juryleder Axel Bojer redegjør for juryens arbeid og presenterer juryens vurdering av årets vinner

Prisen overrekkes på vegne av NUUG og HiO med noen velvalgte ord av Mads Eriksen.

Kontaktpersoner for NUUG: Petter Reinholdtsen <pere@nuug.no> og Peter N. M. Hansteen <peter@nuug.no>, telefon 980 71 263.