Pressemelding fra Norwegian Unix User Group 2007-08-XX

Fin overskrift

NUUG ser i dag med glede at det nasjonale kompetansesenteret for fri programvare som ble foreslått for et og et halvt år siden, endelig lanseres. Fornyingsdepartementet forteller at målet med senteret er å øke kompetansen å få mer bruk av fri programvare i kommunal og statlig sektor, samt stimulere til økt konkurranse i programvarenæringen. Å gjøre dette er både viktig og riktig, men på langt nær nok til å gi alle programvareaktører like vilkår i dagens programvaremarked.

NUUG håper at økt kompetansen om fri programvare i offentlig sektor og det private næringsliv gjøre at de feilaktige ryktene som spres i markedet i dag ikke får så stor gjennomslagskraft som i dag. Et viktig poeng i så måte er at en har valgt å bruke uttrykket "fri programvare" i navnet, og dermed fokusere på brukernes frihet til å bruke, skape og dele programvare. Disse frihetene er det som er kjernen i fri programvaremiljøet. Det kan fjerne det feilaktige fokus på pris, da fri programvare jo slett ikke er det samme som gratis programvare slik enkelte later til å tro.

NUUG er en 20 år gammel forening for profesjonelle databrukere, programvareutviklere og driftspersonell. Foreningen har fokus på åpne standarder, fri programvare og UNIX-lignende operativsystemer. Vi har lang erfaring med leverandøruavhengige dataløsninger, og mener at økt brukt av fri programvare tror vi vil bidra til færre leverandørbindinger og skape et fungerende IT-marked i Norge.

Kontaktpersoner

Pressekontakt for NUUG, BRPeter N. M. Hansteen, epost peter at nuug no, telefon +47 9807 1263

Leder i NUUG, BRPetter Reinholdtsen, epost pere at hungry com

Referanser (til pressemeldingen)

Referanser (til oss som skriver pressemeldingen)