Sendt ut til annonsering@ og pressemelding@ 2012-04-19 13:35

Hvem har gjort mest for fri programvare?

Pressemelding fra NUUG
Oslo, 19. april 2012

Prisen for fremme av fri programvare i Norge deles i år ut på IT-konferansen GoOpen på Radisson Blu Scandinavia Hotel den 23. april i Oslo kl. 16.30. Arrangementet er åpent for alle interesserte.

Fristen for å nominere gikk ut 23. mars 2012. Ved fristens utløp var 24 nominasjoner mottatt. Både store offentlige organisasjoner, frivillige organisasjoner og enkeltpersoner var å finne på listen over de nominerte.

Om prisen for fremme av fri programvare

23. april 2012 deler for niende gang NUUG i samarbeide med Høyskolen i Oslo og Akershus ut prisen for fremme av fri programvare i Norge.

Formålet med prisen er å øke oppmerksomheten rundt fri programvare og åpne standarder, og belønne enkeltpersoner eller grupper i Norge som utmerker seg med sin innsats. Prisen går til en person eller en gruppe i Norge som har bidratt til utviklingen av, eller fremmet bruk av

Utdelingen vil inneholde litt faglige innslag før vinneren offentliggjøres. Etter arrangementet holdes prismiddag for de nominerte og utvalgte gjester.

Juryen for 2012 består av Audun Vaaler(HiØ), Alfred Bratterud (HiOA), Børre Ludvigsen(HiØ), Øyvind Kolsås(vinneren i 2009, frilans, GIMP) og sekretær Hans-Petter Fjeld.

Årets utdeler er Damian Conway, perl-guru og forfatter av flere tekniske bøker. Damian er kjent i Perl-miljøet som “the Mad Scientist of Perl” og har gjennom ti år klart å fylle konferanse-saler, keynotes og forelesninger med syke, hysteriske morsomme og utrolige fascinerende idéer.

Litteratur og nettressurser

NUUG: http://www.nuug.no/

Høyskolen i Oslo og Akershus: http://www.hioa.no/

Om prisen: http://www.nuug.no/prisen/

Årets kandidater: http://www.nuug.no/prisen/kandidater-2012/

Tidligere vinnere:

Årets prisutdeler:

Damian Conway http://damian.conway.org/

Kontaktpersoner for NUUG: Petter Reinholdtsen og Hans-Petter Fjeld, epost sekretariat@nuug.no og telefon +47 957 282 09 (Hans-Petter).

pressemelding/201203-prisutdeling (last edited 2015-11-29 21:27:04 by localhost)