Inspirasjon: http://wiki.nuug.no/pressemelding/200912-julegaver

Pressemelding sendes til pressemelding@nuug og annonsering@nuug 2011-12-XX

Pressemelding fra NUUG: Personvern-julegave fra NUUG

NUUG er glad for å dele ut julegave til et viktig initiativ i år. Foreningen Digitalt Personvern får en gave som NUUG håper kan bidra til å bringe prosjektet fremover, og inspirere andre til å bidra på samme måte.

Foreningen Digitalt Personvern er en initiativ for å jobbe for å stoppe den massive overvåkningen av kommunikasjonsmønstret til alle borgere som er vedtatt innført i Norge. Datalagringsdirektivet, som ble vedtatt av stortinget takket være et flertall bestående av Arbeiderpartiet og Høyre, innebærer en markant endring i rettsforholdene i Norge, der en går fra å overvåke de som er mistenkte til å overvåke også folk som ikke er mistenkt for noe som helst.

Lovendringen, som innebærer brev- og besøkskontroll for hele folket, innebærer at all bruk av epost og mobiltelefon blir registrert, og detaljer om hvem som kommuniserer med hvem og hvor de befinner seg blir lagret i tilfelle politiet eller overvåkningspolitiet vil vite det en gang i fremtiden. Politiet vil kun få tilgang på bakgrunn av rettskjennelser, mens overvåkningspolitiet ikke trenger gå til domstolene for å få tilgang. I tillegg kan private få tilgang via domstolene i forbindelse med rettstvister.

NUUG donerer 25 000,- til foreningen Digitalt Personvern.

NUUG oppfordrer alle, både medlemsbedrifter og andre, om å bidra med penger til dette prosjektet, slik at både foreningen Digitalt Personvern kan lykkes i det de har satt seg fore.

NUUG er en åpen medlemsforening for folk som har interesse av fri programvare, åpne standarder og unix-lignende operativsystemer, og ble stiftet 1984-06-07.

Kontaktpersoner

Petter Reinholdtsen, leder i NUUG BREpost: pere at hungry.com

Annen person, f.eks. nestleder i NUUG BREpost: epost BRMobil: +47 tlf

Tredje person, f.eks. leder i Foreningen Digitalt Personvern BRMobil: +47 tlf

Referanser