Differences between revisions 7 and 8
Revision 7 as of 2011-06-01 06:10:56
Size: 3180
Comment: Nevn TV-innslag og juster tittel for Christer.
Revision 8 as of 2011-06-01 06:12:40
Size: 3182
Comment: Norske anførselstegn.
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 21: Line 21:
 "Vi ble fullstendig overveldet over responsen ved lansering, og er veldig glade for å se at så mange innbyggere har funnet !FiksGataMi nytting", sier Petter Reinholdtsen som er leder i foreningen NUUG og initiativtaker til tjenesten.  «Vi ble fullstendig overveldet over responsen ved lansering, og er veldig glade for å se at så mange innbyggere har funnet !FiksGataMi nytting», sier Petter Reinholdtsen som er leder i foreningen NUUG og initiativtaker til tjenesten.

Pressemelding som sendes til pressemelding (at) nuug.no.

FiksGataMi: 1250 problemer fikset på tre måneder

FiksGataMi er en landsdekkende tjeneste for å melde feil og problemer i det offentlige rom til det offentlige. Ved å gå inn på nettstedet www.fiksgatami.no har innbyggerne rapportert om problemer i sitt lokalmiljø. FiksGataMi dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde. Hvem som helst kan melde problemer uten å tenke på hvem i det offentlige som skal ha beskjed. FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet etter at innbyggeren har markert på kart hvor problemet befinner seg, og takket være forvaltningsloven vil meldingen ende opp hos riktig instans. Tjenesten bruker kartdata fra det dugnadsbaserte kartprosjektet OpenStreetmap, som har god dekning i tettbygde strøk, og noe mer sparsom dekning i mer grisgrendte områder.

Vi i FiksGataMi-prosjektet er veldig glad for å kunne rapportere at prosjektets første 3 måneder har vært en stor suksess, og mer enn 1250 av 6000 problemrapportert er registrert fikset. Prosjektet ble annonsert 7. mars, og siden den gang har litt over 3600 personer fått hjelp til å nå det offentlige. 78 prosent av disse forteller at at de aldri har rapportert noe til det offentlig tidligere.

  • «Vi ble fullstendig overveldet over responsen ved lansering, og er veldig glade for å se at så mange innbyggere har funnet FiksGataMi nytting», sier Petter Reinholdtsen som er leder i foreningen NUUG og initiativtaker til tjenesten.

Innbyggerne i kommunene Elverum, Farsund, Gausdal, Gjerdrum, Grue, Høylandet, Kongsvinger, Lavangen, Lillesand, Lom, Lyngdal, Lyngen, Marnardal, Oppdal, Risør, Roan, Røyrvik, Sogndal, Strand, Sør-Varanger, Tysfjord, Ørskog og Åmot kan være spesielt fornøyde. Der er absolutt alle FiksGataMi-problemrapporter eldre enn fire uker blitt fikset. Innbyggerne i Asker, Balsfjord, Bamble, Berg, Giske, Halden, Holmestrand, Larvik, Lørenskog, Narvik, Re, Spydeberg og Tysvær har også grunn til å være fornøyde. Der er mer enn halvparten av alle problemrapporter eldre enn fire uker blitt fikset.

FiksGataMi er opprettet etter initiativ fra foreningen NUUG, og er utviklet med støtte fra Friprogsenteret og Departementenes Servicesenter basert på fri programvare hentet fra britenes mySociety. Tjenesten er satt opp og drives av frivillige i foreningen NUUG.

Presentasjon av FiksGataMi-teknologien sendes på Frikanalen (tilgjengelig via RiksTV) torsdag 2011-06-02 kl. 15:00.

Kontaktpersoner

Petter Reinholdtsen, leder av NUUG

Christer Gundersen, ansvarlig for offentlig sektor i Friprogsenteret, +47 934 11 360

Begge kan kontaktes via fiksgatami@rt.nuug.no.

Referanser

pressemelding/201106-fiksgatami-status (last edited 2015-11-29 21:27:04 by localhost)