Differences between revisions 7 and 8
Revision 7 as of 2011-04-13 07:17:54
Size: 2197
Comment: Telefonnummer til Ørjan.
Revision 8 as of 2011-04-26 05:28:03
Size: 2240
Comment: Bedre overskrift.
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 3: Line 3:
= FiksGataMi for Android = = Melding til det offentlige med et enkelt Android-klikk =
Line 5: Line 5:
For en måned siden lanserte foreningen NUUG !FiksGataMi. !FiksGataMi er et nettsted som lar For litt over en måned siden lanserte foreningen NUUG !FiksGataMi. !FiksGataMi er et nettsted som lar

Sendes til pressemelding (at) nuug så snart Android-appen er klar i Android Marked.

Melding til det offentlige med et enkelt Android-klikk

For litt over en måned siden lanserte foreningen NUUG FiksGataMi. FiksGataMi er et nettsted som lar innbyggerne rapportere om problemer med infrastrukturen i sitt lokalmiljø, det være seg forsøpling, hull i veien eller manglende snøbrøyting. Tjenesten dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde. Ved å besøke www.fiksgatami.no kan hvem som helst melde problemer uten å tenke på hvilken offentlig etat som skal ha beskjed. FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på type problem og den geografiske plasseringen av problemet.

NUUG lanserer nå støtte for mobiltelefoner med Android for deg på farta. Nå kan du rapportere feil og mangler direkte fra åsstedet. Med FiksGataMi for Android kan du ta bilder av ødelagte gatelykter, hull i veien, hente posisjon ved bruk av innebygd GPS i telefonen og sende inn til nettstedet www.fiksgatami.no.

  • «En trenger bare knipse et bilde, skrive inn litt forklaring og trykke send, så er problemet registrert hos FiksGataMi», sier NUUGs leder Petter Reinholdtsen.

Applikasjonen krever Android versjon 1.6 eller nyere. Den er basert på fri programvare-løsningen som blir brukt i Storbritannia, noe som har gjort at den norske utgaven kunne utvikles på svært kort tid av frivillige som har laget den på fritiden.

NUUG ble stiftet i 1984 og er en ikke-kommersiell forening for profesjonelle databrukere, programvareutviklere og driftspersonell. Foreningen har fokus på åpne standardar, fri programvare og UNIX-liknende operativsystemer.

Kontaktpersoner

Petter Reinholdtsen BRE-post: <pere (at) hungry.com> BRLeder i NUUG

Anders Einar Hilden BRE-post: <hildenae (at) gmail.com> BRUtvikler av Android-løsningen

Ørjan Vøllestad GRTelefon: +47 95924677 BRE-post: <orjanv (at) gmail.com> BRProgramvaretester for Android-løsningen

Referanser

Nettstedet FiksGataMi http://www.fiksgatami.no/

Foreningen NUUG http://www.nuug.no/

pressemelding/201104-fiksgatami-android (last edited 2015-11-29 21:27:02 by localhost)