Versjon 1.0 sendes til lokalaviser/landsdekkende aviser

lokalaviser:

Subject: Pressemelding: FiksGataMi lanseres idag

Pressemelding til <avisnavn>:

Foreningen NUUG lanserer i dag FiksGataMi som en tjeneste for å melde feil og problemer til lokale myndigheter for <nedslagsfelt>.

landsdekkende redaksjoner:

Subject: Pressemelding: FiksGataMi lanseres idag og dekker alle landets kommuner

Pressemelding til <avisnavn>

Foreningen NUUG lanserer i dag FiksGataMi som en landsdekkende tjeneste for å melde feil og problemer til lokale myndigheter i hele landet.

for alle redaksjoner:

Ved å gå inn på nettstedet www.fiksgatami.no kan innbyggerne rapportere problemer i deres lokalmiljø. Tjenesten dekker alle landets kommuner og brukerne av nettstedet kan rapportere og diskutere problemer de har funnet i sitt nærområde. Hvem som helst kan melde problemer uten å tenke på hvilken offentlig etat som skal ha beskjed. FiksGataMi sender e-post til lokale myndigheter basert på den geografiske plasseringen av problemet.

i effekt er en fullt utviklet, på nivå med de beste i klassen,nasjonal eborger-tjeneste - dog en uoffisiell en, sier Tom Steinberg, direktør av mySociety.

Tjenesten er utviklet av NUUG med støtte fra Friprogsenteret og Departementenes Servicesenter.

Kontaktpersoner

Petter Reinholdtsen, leder av NUUG, pere@hungry.com BRChrister Gundersen, fungerende direktør i Friprogsenteret, christer@friprog.no , 934 11 360

Referanser

http://www.nuug.no/, foreningen NUUG BRhttp://www.fiksgatami.no/, FiksGataMi-tjenesten BRhttp://www.openstreetmap.no/, OpenStreetmap-prosjektet BRhttp://mapit.nuug.no/, Mapit-tjenesten BRhttp://www.friprog.no/, Friprogsenteret BRhttp://www.dss.dep.no/, Departementenes Servicesenter BRhttp://www.mysociety.org/, organisasjonen mySociety BRhttp://www.fixmystreet.com/, FixMyStreet-tjenesten