Pressemelding fra NUUG 2007-12-21 ble sendt ut til pressemelding@nuug og annonsering@nuug kl. 12:00. Skal også nevnes med en nyhet på forsiden av www.nuug.no.

Ny bok om brannmur-løsninger med PF i OpenBSD

NUUG gratulerer den norske forfatteren Peter N. M. Hansteen med bokutgivelse på det anerkjente forlaget No Starch Press. «The Book of PF» er skrevet for entusiaster og nettverksadministratorer som har lyst å lære seg eller allerede bruker brannmur-løsninger basert på PF. Boken hadde utgivelsesdato 15. desember 2007. I følge LINUXmagasinet skal den være tilgjengelig hos norske bokhandlere på Internett, som Akademika, Studia, Norli og Bokkilden. Den kan selvfølgelig også bestilles fra Amazon, O'Reilly eller direkte fra forlaget.

The Book of PF
A No-Nonsense Guide to the OpenBSD Firewall
av Peter N.M. Hansteen

Desember 2007, 184 sider.
ISBN-13 978-1-59327-165-7

PF (Packet Filter) kommer fra OpenBSD-prosjektet og tilbyr brannmur, NAT, trafikkstyring og båndbreddefordeling i samme fleksible og administratorvennlige system. OpenBSD er et fritt UNIX-lignende operativsystem, som er bygd med tanke på sikkerhet og stabilitet. Dette har gjort OpenBSD til et populært valg som brannmurløsning for Internett-tjenere og bedrifts-nettverk. Siste versjon av OpenBSD ble sluppet den 1. november 2007 i versjon 4.2.

Peter N. M. Hansteen jobber som seniorkonsulent i Datadokumentasjon AS. På fritiden er han aktiv i det norske fri programvare-miljøet, gjennom BLUG (Bergen BSD and Linux User Group) og som styremedlem i NUUG. Mye av innholdet i boken er basert på en nettbasert guide som ligger fritt tilgjengelig på Internett, på både norsk og engelsk. Denne har vært utrolig populær og har hatt besøk av mer enn 25 000 unike brukere. Hansteen har også reist verden rundt og holdt foredrag og seminarer basert på dette materialet.

Kontaktpersoner

Forfatter og pressekontakt for NUUG,
Peter N. M. Hansteen, epost peter at nuug no, telefon +47 9807 1263

Referanser (til pressemeldingen)

Referanser (til oss som skriver pressemeldingen)

pressemelding/200712-boklansering (last edited 2015-11-29 21:27:04 by localhost)