Informasjon om direktesending av video

For de som ikke har mulighet til å komme eller bor langt unna der møtene holdes, tilbyr videogruppen til NUUG direktesending av enkelte arrangement, hvis dette er annonsert på forhånd. Direktesendingen vil bruke de frie og åpne formatene Ogg Theora til video og Ogg Vorbis til lyd. Hvis du vil lære mer om disse multimediaformatene anbefaler vi å besøke nettsiden til PlayOgg-kampanjen til FSF og lese NUUGs pressemelding "Ogg er et godt valg for multimediapublisering på web" - 2009-01-08.

For å kunne se på direktesendingen trenger du en mediaavspiller på din datamaskin som støtter disse to formatene. Vi anbefaler å bruke VLC media player.

Adressen til videostrømmen er http://nuug.no/live.m3u , som du kan åpne i nettleseren eller direkte i mediaavspilleren. Denne adressen er en spilleliste med flere servere som tilbyr videostrømmen.

Vi tar forbehold at det kan oppstå visse problemer underveis. Hvis du støter på noen problemer, kan du prøve å stoppe og starte sendingen på nytt eller prøve en annen videostrømserver.

Spilleliste med alle videostrømserverene:

Direkte lenker til de forskjellige videostrømserverene er:

Norge:

Det kan også nevnes at opptaket av arrangementet vil bli gjort tilgjengelig kort tid etter.

Ris og ros mottas gjerne underveis på IRC-kanalen #nuug på OFTC-nettverket (irc.eu.oftc.net) eller i etterkant på e-post til <video@nuug.no>. Gjerne kom med tilbakemelding hvis du har brukt en annen mediaavspiller enn VLC og under hvilket operativsystem.

Vennlig hilsen,
--
Ole Kristian Lien (oklien), på vegne av
NUUGs videogruppe

grupper/video/streaming (last edited 2021-11-05 00:58:17 by solbu)