Standardsvar

Her er noen tips til hvordan håndtere henvendelser til FiksGataMi som er kommet via RT, http://rt.nuug.no/ .

Åpningshilsen – gamle saker

Hei, og takk for at du tok kontakt med foreningen NUUG og FiksGataMi.

La meg først beklage at svaret kommer sent. Vi har tidvis problemer med for lite folk, og alt er basert på frivillighet. Derfor vil det av og til ta tid før vi kan besvare en del av henvendelsene.

IngenOppdateringer

Det er ikke kommet noen oppdateringer på denne saken på en måned, så jeg velger å lukke den.

Har du flere spørsmål du ikke fikk svar på, ta gjerne kontakt igjen.

Feilsendt sak

Hei, og takk for at du tok kontakt med foreningen NUUG og FiksGataMi.

Eposten du har sendt går til oss i foreningen NUUG, personene bak tjenesten FiksGataMi.no, ikke til kommunen som har ansvaret for veien du har problemer med.

Ut ifra detaljene du oppgav, burde den følgende lenken vise deg et kart over det omtrentlige området du hadde problemer med.

http://www.fiksgatami.no/?pc=< søkeord >

Dette er den samme siden du kommer til dersom du skriver "< søkeord >" i søkefeltet på framsiden av FiksGataMi.no. Når du klikker i kartet for å markere et punkt, for eksempel der problemet er verst, vil du får opp en skjema der du kan fylle ut detaljer og laste opp et bilde. Denne rapporten vil sendes til riktig kommune.

Lykke til.

Feilsendte spørsmål

Det er ikke vi i FiksGataMi som gjør noe med disse rapportene, vi videreformidler bare kontakten mellom brukere og de offentlige aktørene som har ansvaret for problemene som er meldt inn. FiksGataMi er ikke mer enn en avansert epostklient som formidler kontakt mellom publikum og offentlige aktører som har ansvar for å fikse problemer med gater og veier. Ønsker du å purre aktører om hva som skjer må du enten legge inn en oppdatering i den aktuelle problemrapporten eller kontakte ansvarlig myndighet/aktør direkte.

Feilsendt oppdatering

Hei, og takk for at du tok kontakt med foreningen NUUG og FiksGataMi.

Jeg tror du ønsket å svare på oppdateringen, men ikke leste det som sto i eposten:

>> For å se på eller svare på disse oppdateringene, besøk denne >> URLen: http://www.fiksgatami.no/report/1337

Meldingen du sendte gikk til oss i NUUG som står bak tjenesten, og er ikke synlig for de som føler problemet på FiksGataMi, og heller ikke tilgjengelig for de i de offentlige som kan fikse probleme. Forsøk igjen ved å besøke lenken over og legg inn en oppdatering der.

Lykke til.

Feilsendt oppdatering 2

Hei, og takk for at du tok kontakt med foreningen NUUG og FiksGataMi. Beklager sent svar.

Dette ser ut som en melding som var tiltenkt en oppdatering i FiksGataMis problemrapport #< rapportnummer >.

Meldingen du la inn ble derimot sendt til oss som drifter FiksGataMi, og ikke lagt inn som en oppdatering i problemrapport #< rapportnummer >.

Hvis du ønsker at meldingen din skal bli synlig på FiksGataMi, må du registrere denne meldingen som en oppdatering via <URL: http://www.fiksgatami.no/report/< rapportnummer > >. Merk at oppdateringer i FiksGataMi ikke nødvendigvis sendes til det offentlige, slik at eventuell purring mot kommune bør tas direkte mot kommunen.

Lykke til.

Feilsendt oppdatering 3 – ukjent problemrapport

Dette ser ut som en melding som var tiltenkt en oppdatering i en av FiksGataMis problemrapporter. Meldingen du la inn ble derimot sendt til oss som drifter FiksGataMi, og ikke lagt inn som en oppdatering i problemrapporten. Den ble derfor ikke sendt til noen offentlige myndigheter, hverken kommunen, fylkeskommunen eller vegvesenet.

Dersom problemstillingen fremdeles er aktuell og du ønsker at meldingen din skal bli synlig på FiksGataMi, må du registrere denne meldingen som en oppdatering til saken du kommenterte. Merk at oppdateringer i FiksGataMi ikke nødvendigvis sendes til det offentlige, slik at eventuell purring mot for eksempel en kommune eller vegvesenet bør tas direkte mot kommunen, vegvesenet eller e-verket.

Feilsendt oppdatering 4 – skulle vært ny sak

Dette ser ut som en melding som var tiltenkt opprettet i FiksGataMi. Meldingen du la inn ble derimot sendt til oss som drifter FiksGataMi, og ikke lagt inn som en problemrapport i FiksGataMi. Saken ble derfor ikke sendt til noen offentlig myndighet, hverken kommunen, fylkeskommunen, E-verket eller vegvesenet.

Dersom problemstillingen fremdeles er aktuell bør du gå inn på http://www.fiksgatami.no/ og legge den inn som en egen sak. For å lage ny sak som sendes til for eksempel kommunen og vegvesenet, tast inn stedsnavn, veinavn eller postnummer i søkefeltet midt på siden og følg instrukser som dukker opp på skjermen.

Glemt passord

Dersom du har glemt passordet: Tast inn e-postadressen på innloggingssiden. Tast så inn ditt navn og et nytt passord under "Nei, det gjør jeg ikke. La meg logge inn med e-post:". Du vil da få en aktiveringslenke til din e-postadresse. Etter at du har trykket på denne vil du være logget inn, og passordet ditt vil være endret.

iPhone-app

Så vidt jeg vet jobber vi ikke med noen iPhone-app. En grunn er at Apple forbyr GPL i sin App-store, så vi kan ikke utgi en Fri versjon til ios-enheter. Skal det bli en ios-app må i tilfelle andre gjøre dette.

Android-app

Så vidt jeg vet jobber vi ikke med noen app. Det eksisterte en app, men den er laget av noe andre. Hvor den finnes kan vi ikke svare på.

Kommune spør om integrasjon (uferdig)

<quotet versjon av kommunens e-post>

Så langt har 34 kommuner lenket inn FiksGataMi på sine nettsider, så vidt vi har klart å oppdage. Det er veldig gledelig å se at så mange kommuner omfavner FiksGataMi.

Det ble i mars 2011 sendt ut en pressemelding om fiksGataMi. En kopi av denne ligger på følgende adresse: <URL: http://wiki.nuug.no/pressemelding/201103-fiksgatami-ikt >

===============

Men det er ikke derfor du får denne eposten. I løpet av sommeren har vi oppdaget en ekstra mulighet for integrasjon mot FiksGataMi som kanskje kan være interessant for dere. Hvis du besøker <URL: http://barnet.fixmystreet.com/ > så ser du hvordan FixMyStreet, som FiksGataMi er basert på, kan settes opp med separate nettsteder for enkeltområder. Barnet er en måte å få tilgang FixMyStreet-databasen som kun tar med rapporter innenfor et område av London.

Tilsvarende vil det være mulig å lage en FiksGataMi-fremvisning som kun tar med rapporter i Overhalla kommune.

=====================

Hver rapport som blir lagt inn på en kommunes ansvarsområdet blir sendt i e-post til kommunen, men det er ikke begrenset til kommunen å merke saken som løst. Hvis kommunen, eller noen andre, har ordnet saken så kan både kommunen og innbyggerene oppdatere rapporten med "Denne saken er løst" (se http://www.fiksgatami.no/report/486 for eksempel). Vi foretrekker naturligvis at kommunene sørger for å oppdatere kontinuerlig ettersom saker og rapporter blir ordnet, men alle har tilgang. Det kreves ingen innlogging for å oppdatere saken, men det må bli oppgitt gyldig detaljer i oppdateringen.

Per dagsdato er det ingen brukermanual tilgjengelig. Inntil videre kan dere henvende dere til hjelpesiden (http://www.fiksgatami.no/faq) eller til tips for kommuner (http://wiki.nuug.no/grupper/fiksgatami/tips). Vi har mottatt mange bra tilbakemeldinger siden vi lanserte tjenesten og har interne diskusjoner om hvordan vi kan forbedre situasjonen for kommunene, både i forhold til brukerhjelp og integrasjon i kommuners egne systemer. Dette er vår høyeste prioritet for øyeblikket!

===================

grupper/fiksgatami/rt (last edited 2017-05-26 20:10:41 by solbu)